Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Advies en begeleiding bij nieuwbouw

Voor een goede aanpak voor  de bouw van een nieuw huis zijn de volgende stappen en informatie noodzakelijk.

Planning:
Als u zelf een huis wilt bouwen moet u een heel traject doorlopen. Dat traject begint meestal bij de aankoop van een perceel grond en eindigt met de oplevering van uw nieuwbouwwoning. In elk stadium van het traject wordt u geconfronteerd met keuzes en mogelijke valkuilen. Een goede voorbereiding is daarom onontbeerlijk.

Bouwlocatie zoeken:
Het zoeken naar geschikte bouwgrond is niet zo eenvoudig, omdat er doorgaans veel belangstelling is voor kavels en er wachtlijsten zijn. Informeer voor een kavel eerst bij de gemeente waar u woont of wilt gaan wonen.

Veel gemeentes stellen strikte eisen aan de realisatie van woningen op vrije kavels die daarmee, in zekere zin, beperkingen opleggen.

Geef uw droomhuis vorm:
Als u geschikte bouwgrond hebt gevonden, moet u na gaan denken over het type woning en het bouwsysteem. Begin eerst met inventariseren van:


- Bepaal uw woonwensen
-Bepaal het woningtype
-Keuze voor een individueel ontwerp of uitbestaande ontwerp(en)

-Keuze bouwsysteem
Het casco, ofwel de draagconstructie van een woning, kan op verschillende manieren en met diverse materialen worden gebouwd. De meest gebruikte bouwsystemen voor individueel gebouwde huizen zijn:
-Traditionele bouw
-Logbouw/Blokhuisbouw
-Houtskeletbouw
-Prefab beton skelet


-Keuze van de architect
-Keuze van de aannemer

Manier van opleveren

Uiteindelijk zal de woning door de bouwer aan u worden opgeleverd. In welke fase van het bouwproject dat is, moet u van te voeren afspreken en in de aannemingsovereenkomst laten opnemen. U kunt kiezen tussen cascobouw, waarbij u de woning aan de binnenkant zelf afbouwt, of sleutelklaar opleveren. In het laatste geval is het huis gereed voor bewoning. Bij alle hiervoor genoemde te maken keuzes kan Rogue Design u behulpzaam zijn, samen met u bepalen we de werkzaamheden van ons bureau om u optimaal te kunnen ondersteunen. Maar ook kunnen wij u adviseren indien u een nieuwbouw woning of appartement heeft gekocht uit een nog te realiseren project. Eén van de aspecten kan zijn controle tijdens de bouw.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren