Advies en begeleiding bij nieuwbouw

Voor een goede aanpak voor  de bouw van een nieuw huis zijn de volgende stappen en informatie noodzakelijk.

Planning:
Als u zelf een huis wilt bouwen moet u een heel traject doorlopen. Dat traject begint meestal bij de aankoop van een perceel grond en eindigt met de oplevering van uw nieuwbouwwoning. In elk stadium van het traject wordt u geconfronteerd met keuzes en mogelijke valkuilen. Een goede voorbereiding is daarom onontbeerlijk.

Bouwlocatie zoeken:
Het zoeken naar geschikte bouwgrond is niet zo eenvoudig, omdat er doorgaans veel belangstelling is voor kavels en er wachtlijsten zijn. Informeer voor een kavel eerst bij de gemeente waar u woont of wilt gaan wonen.

Veel gemeentes stellen strikte eisen aan de realisatie van woningen op vrije kavels die daarmee, in zekere zin, beperkingen opleggen.

Geef uw droomhuis vorm:
Als u geschikte bouwgrond hebt gevonden, moet u na gaan denken over het type woning en het bouwsysteem. Begin eerst met inventariseren van:


- Bepaal uw woonwensen
-Bepaal het woningtype
-Keuze voor een individueel ontwerp of uitbestaande ontwerp(en)

-Keuze bouwsysteem
Het casco, ofwel de draagconstructie van een woning, kan op verschillende manieren en met diverse materialen worden gebouwd. De meest gebruikte bouwsystemen voor individueel gebouwde huizen zijn:
-Traditionele bouw
-Logbouw/Blokhuisbouw
-Houtskeletbouw
-Prefab beton skelet


-Keuze van de architect
-Keuze van de aannemer

Manier van opleveren

Uiteindelijk zal de woning door de bouwer aan u worden opgeleverd. In welke fase van het bouwproject dat is, moet u van te voeren afspreken en in de aannemingsovereenkomst laten opnemen. U kunt kiezen tussen cascobouw, waarbij u de woning aan de binnenkant zelf afbouwt, of sleutelklaar opleveren. In het laatste geval is het huis gereed voor bewoning. Bij alle hiervoor genoemde te maken keuzes kan Rogue Design u behulpzaam zijn, samen met u bepalen we de werkzaamheden van ons bureau om u optimaal te kunnen ondersteunen. Maar ook kunnen wij u adviseren indien u een nieuwbouw woning of appartement heeft gekocht uit een nog te realiseren project. Eén van de aspecten kan zijn controle tijdens de bouw.